mai 18

Vibraator – kuidas valida? Vastame kõikidele küsimustele

Naistele, kelle jaoks ei ole orgasmi saavutamine masturbeerimise, suu- või penetratiivse seksiga kerge, on vibraatorid nagu taeva õnnistus. Sobiva sekslelu leidmine võib aga tunduda hirmutav nii algajatele kui ka kogenud kasutajatele ning seda mitte üksnes ostja häbelikkuse tõttu. Kvaliteetsed vibraatorid on üpris kallid ning ei kuulu üldjuhul tagastamisele, valida tuleb sadade, kui mitte tuhandete mudelite vahel ning parima sekslelu kriteeriumid on üsna subjektiivsed.

G-punkti vibraator ja jänkuvibraator

Seetõttu on kvaliteetsete sekslelude e-poe NutNut eksperdid koostanud ülevaatliku juhendi toodetest, mis sobivad enamikule naistele – ka algajatele. Meie analüüsi fookuses on vibraatorite tüübid ja mudelid, mida leiab pea igast erootikapoest.

  • Kliitori vibraator – stimuleerib puutetundlikku kliitorit, mis asub häbememokkade liitumiskohas. Kliitoripea on välissuguelund, mistõttu kutsutakse kliitori stimuleerimist väliseks stimulatsiooniks. Selle piirkonna jaoks on loodud mitmeid lelusid: wand-vibraator, vibrokuul, punktvibraator, püksiku- või sõrmevibraator. Viimaste aastate populaarseim toode on aga kahtlemata imemist jäljendav vaakumstimuleerija. Näiteks Lelo vibraator Sona Sonic on kvaliteetne vaakumlelu, mis on saanud naistelt palju positiivset tagasisidet.
  • G-punkti vibraator – aitab naisel arendada müstilise oakujulise G-punkti kaudu saadavat naudingut. Paljude naiste arvates kaasneb selle erogeense piirkonna stimuleerimisega tugev erutus, võimsad orgasmid ning vahel ka naise ejakulatsioon. Stimulatsiooniks kasutatakse üldjuhul fallosekujulist vibraatorit, mis võib olla nii realistliku kui ka neutraalse välimusega. Üks populaarsemaid G-punkti lelusid on Satisfyer vibraator.
  • Topeltvibraator või jänkuvibraator – lelu, mida saab kasutada nii kliitori kui ka G-punkti samaaegseks stimuleerimiseks. Hea näide on Lelo kaugjuhitav vibraator. Kõige kuulsam topeltvibraatori tüüp on aga ilmselt rabbit vibraator – jänkukujuline lelu, mille kõrvakesed stimuleerivad kliitorit, samal ajal kui jämedam ots asub G-punktil. Teiste seas väärib äramärkimist soojendava efektiga Svakom jänkuvibraator.
  • Paaride vibraator – lelu, mida saab kasutada koos partneriga. Viimase aja trendikaimad tooted on äpiga vibraator ja puldiga vibraator. Väga põnev uudistoode on ka Noam Pair vibraator, mille erinevaid otsi saab kasutada kummagi partneri stimuleerimiseks. Samuti toovad paarid sageli välja, et nende suhtele lisavad vürtsi erinevad erootilised riided ja aksessuaarid.

Vibraatorit valides pööra kindlasti tähelepanu materjalile. Kui soovid lelu kasutada ka duši all või vannis, eelista veekindlaid tooteid. Pea meeles, et silikoonist leluga kasutatav libesti peab olema kas vee- või õlipõhine, mitte aga silikooni baasil. Libesti valimisest saad rohkem lugeda NutNuti blogist.

NutNut turvalisest veebikeskkonnast leiad palju kasulikku infot ja tutvustavaid videosi, mis aitavad leida just sinule sobiva sekslelu. Lisaks vibraatoritele on valikus ka muid tooteid nagu dildo, anaaltapp, menstruaalanum, erinevad kondoomid ja massaažiküünlad. Tooted saadetakse sinu valitud pakiautomaati diskreetses läbipaistmatus pakendis.

okt. 21

Millised kuuajalised läätsed on sinu jaoks õiged?

Õiged läätsed leiad läätseretsepti järgi.

 

Kuuajalisi läätsesid on saadaval palju erinevaid tüüpe. Mis sobib ideaalselt ühele, ei pruugi olla õige valik teisele. Enne mis tahes uute kontaktläätsede proovimist tuleks seega käia silmakontrollis ning lasta optometristil kirjutada läätseretsept. Retseptist juhindudes on läätsede valimine juba palju lihtsam.

 

Kuuajalised läätsed kaugele ja lähedale nägemiseks

 

Kaugele ja lähedale paremini nägemiseks on saadaval kõige suurem valik kuuajalisi läätsesid. Parim valik on sellised läätsed, mis säilitavad võimalikult pikalt niiskust ning lasevad hästi hapnikku läbi, et silmad püsiksid värsked iga päev.

Kuuajaliste läätsede puhul tuleb jälgida nende ettenähtud päevast kandmisaega, mis võib olenevalt läätsematerjalist varieeruda 8 tunnist kuni 16 tunnini. Seda aega ei soovitata silmade tervise huvides ületada. Samuti ei tohi kasutada kuuajalisi läätsesid kokku kauem kui 30 päeva, isegi kui need ikka veel mugavad tunduvad. Põhjus on selles, et kuu aja jooksul koguneb ka eeskujuliku hoolduse korral nii läätsedele kui ka konteinerisse nähtamatuid mikroobe, mis võivad põhjustada infektsioone.

 

Kuuajalised läätsed astigmatismi tasakaalustamiseks

Astigmatismi korral ei pruugi “tavalised” ehk sfäärilised kontaktläätsed sulle hästi sobida. Kui su prilli- ja läätseretseptile on märgitud silinder (CYL) ja telg (Axis), siis vajad järelikult toorilisi ehk astigmatismi tasakaalustamiseks mõeldud läätsesid. Kuna tooriliste läätsede tugevuste kombinatsioone on tuhandeid, toodetakse need sageli vastavalt personaalsele tellimusele ning seega peab neid pärast tellimist paar nädalat ootama.

Toorilised läätsed on välja töötatud spetsiaalselt astigmatismi puhuks ning kingivad kandjale kõik need eelised, mis teisedki kontaktläätsed – piiranguteta vaatevälja, liikumisvabaduse ja mugava tunde. 

Läätsed lugemisprillide alternatiiviks

 

Multifokaalsed läätsed on lahenduseks presbüoopia ehk vanusega kaasneva lähedale nägemise languse korrigeerimiseks. Presbüoopia avaldub paljudel inimestel juba 40ndates elusaastates, seega ei pea selleks sugugi vana olema. Multifokaalsed läätsed on mugav alternatiiv lugemisprillidele. Ühes kontaktläätses on mitu tugevust, et näeksid hästi nii kaugele kui ka lähedale. 

Kui su läätseretseptile on märgitud lisatugevus ehk lisand (ADD), siis vajad nii kaugele kui ka lähedale hästi nägemiseks multifokaalseid läätsesid. Multifokaalsed läätsed toodetakse enamasti vastavalt personaalsele tellimusele ning seega peab neid pärast tellimist paar nädalat ootama.

 

Värvilised kuuajalised läätsed

 

Värvilised läätsed aitavad rõhutada loomulikku silmavärvi või seda täielikult muuta, näiteks sinisest pruuniks või hallist roheliseks. Värvilised läätsed on saadaval nii nägemiskorrektsiooniga (miinuse või plussiga) kui ka ka kosmeetilise tootena ehk ilma korrektsioonita.

Kuuajaliste värviliste läätsede puhul on oluline meeles pidada, et need vajavad samasugust hooldust nagu mis tahes teised kuuajalised läätsed. Need tuleb alati pärast silmast eemaldamist läätsevedelikuga puhastada ja loputada. Iga kord, kui võtad läätsed konteinerist välja, siis puhasta läätsekonteineri sisu ja lase sellel korralikult kuivada. Läätsekonteiner tuleb välja vahetada vähemalt kord kuus ning iga kord enne uute läätsepaari kasutuselevõttu.

okt. 19

Naiste pontšod ja kuidas neid kanda

Naiste pontšod ja kuidas neid kanda

 

Sügis on ametlikult käes ja on aeg võtta välja või soetada pontšod ja end neis hubaselt tunda. Paljude jaoks on pontšo, mis on tuntud ka kui õlasall, kõige stiilsem riietusese nende garderoobis. Naised, kes armastavad oma stiiliga eksperimenteerida ja kelle jaoks ka näiteks naiste kombinesoon pole kandmiseks liiga kummaline, jumaldavad tavaliselt pontšosid, kuna neid on mitmes värvitoonis ja need sobivad ideaalselt jahedatele talvekuudele.

 

Põhitõed, mida peaksid pontšode kohta teadma

 

Pontšod on sinu garderoobi staariks. Neil on suur jõud muuta sinu õrnad ja igavad riided millekski glamuurseks ja šikiks. Paljud tipptasemel disainerid lisavad oma sügis- ja talvekollektsiooni ka pontšod. Lisaks tipptasemel disaineritele võid pontšosid kasutamas leida ka palju kuulsusi, kes sellega oma glamuuri ja sära maailmale esitlevad. Siiski on mõned põhitõed, mida peaksid pontšode kandmisel teadma.

 

Esimene stiili soovitus oleks pontšode mahukuse tasakaalustamine. Pontšod on pealt mahukad ja voolavad ning keha ülaosas voolava kangaga toimetulemiseks tuleks need siduda allpool liibuvate riietega. Pontšod näevad suurepärased välja just liibuvate teksade, nahast retuuside ja sukkpükstega, mis on kombineeritud seelikutega, kuna selline tasakaal annab sulle stiilse välimuse.

 

Pontšod võivad seega olla pisut liiga suured ja kui sulle ei meeldi, kuidas need sind kohevaks teevad, võid vöökohale lisada vöö. Võid nii kanda ka ülisuurt pontšot ja lisades oma riietusele vöö saada kokku väga šikk välimus. Vöö lisamine suudab lisaks luua illusiooni kitsast taljest. Glamuursema välimuse saamiseks võid kanda ka ülisuurt pontšot kleidina ja vöökohal ühendada see poolsaabaste või saabastega.

 

Väldi pontšode kasutamisel lahtisi ja kottis pükse, nagu haaremipüksid, pikki seelikuid ja kottis teksaseid. Need muudavad sinu üldilme üsna ebaproportsionaalseks.

 

Sa peaksid alati pontšo all kandma midagi lihtsat. Suurepärane valik on lihtne särk või T-särk. Kui sinu pontšol on varrukate jaoks ava, vali varruka detailidega topp. See võib muuta sinu pontšo veelgi stiilsemaks.

 

Pontšode kandmine suvel

 

Kuigi enamik meist arvab, et pontšosid saab kanda ainult külmematel kuudel, pole see alati tõsi. Võid oma stiili pontšodega suvel kujundada ja neid edukalt kanda.

 

Otsi õhulisi ja hingavaid kangaid ning vali midagi heledates toonides. Pontšosid võib kombineerida armsaks saanud särgi ja teksapükstega ja koos mõne suvise aksessuaariga. Kasuta pontšosid millel on lillemustrid, mis täiendavad oma valimusega sinu suverõivaid maksimaalselt. Samuti vali suveks erksad värvid.

 

Pontšode kasutamine talvel

 

Talv on siiski ametlik pontšode kasutamise hooaeg. Need on üldiselt valmistatud talvedeks ning on saadaval paljude erinevate mustrite, kangaste ja stiilidega just jaheda talvehooaja jaoks. Pontšod annavad naisele suurepärase võimaluse stiilselt soojaks jääda. Peamine nipp on aga pontšo kandmise ajal oma üldise välimuse tasakaalustamine.

 

Kui kannad ülisuurt pontšot, peaksid selle siduma kitsaste pükstega. Täienda oma välimust ka minimaalsete moeaksessuaaridega. Pontšod on saadaval mitmes värvitoonis. Võid valida rahulikuma värvi, nagu must või beež, või valida kirevad värvid, nagu neoon, sinine ja Burgundia punane. Loomulikult võid pontšode puhul valida ka erinevate mustrite vahel.

 

okt. 15

Neli põhjust, mis veipimine on parem kui suitsetamine

 

 

Veipimine on suhteliselt uus nähtus, mis on tänaseks päevaks populaarne olnud alles veidi rohkem kui kümme aastat. Paljud inimesed on aga avastanud selle alternatiivse suitsetamismeetodi eelised. Põhjuseks on odavus, kättesaadavus ja kasutusmugavus võrreldes sigarettidega. Üks peamisi põhjuseid, miks inimestele veipimine meeldib, on paljude maitsete tõttu. Lisaks kohalikele poodidele saab vape osta mugavalt arvutul hulgal veebipoodidest nagu Pouchy.eu ja teised, mis pakuvad mitmeid gurmee vape maitseid. Siin on mõned põhjused, miks veipimine on parem kui suitsetamine.

 

Veipimine on odavam alternatiiv suitsetamisele

Kui me neid kahte võrdleme, peame kõigepealt arvestama suitsetamise hinnaga. Sigarettide maksumus on viimastel aastatel märkimisväärselt tõusnud, mis muudab suitsetavate inimeste jaoks veipimise majanduslikult soodsamaks valikuks. Tegelikult võib veipimisele üleminek aidata oluliselt vähendada sigarettidele kulutatavat summat. See võib isegi soovi korral aidata sigarettidest täielikult vabaneda. Rahaga, mille tavaliselt kulutaksid sigaretipakile, saad oma vape jaoks nikotiiniga täitevedeliku osta. Vedelik võib kesta kesta päevi või isegi nädalaid, sõltuvalt tarbimisest.

 

See aitab suitsetamise maha jätta

Kõigi suitsetamisega seotud terviseprobleemide tõttu pole üllatav, et paljud inimesed tahavad sellest loobuda. Nikotiini maha jätmisest tulevaid võõrutusnähtusid võib olla kohati väga raske käsitleda. Tavaliselt tekitab suitsetamisest loobumine inimestel just iha nikotiini järele oma süsteemis. Turul on tooteid, mis aitavad inimestel loobuda, näiteks nikotiininäts ja -plaastrid. Vape ja e-sigarid on samuti suurepärane võimalus aidata suitsetajatel suitsetamisest loobumist hõlbustada, mis kipub olema tõhusam meetod kui kannapealt loobumine. E-sigarettidele üle minemine tähendab, et sa ei pea muretsema tõsise võõrutusnähtude pärast.

 

Puudub ebameeldiv lõhn

Nii suitsetamine kui ka veipimine hõlmavad millegi kuumutamist, et sisse hingata sellest tulenevaid gaase. Traditsiooniliste sigarettide puhul hingad tavaliselt sisse suitsu, mis tuleb tubaka põletamisest ja mille tagajärjel tekib halb lõhn. Kui aga kasutad vape, siis leiad, et tekkivas aurus pole traditsioonilisele sigaretile sarnast halba lõhna. E-sigaretid või vape’id soojendavad spetsiaalset vedeliku, mis sisaldab nikotiini. Õlid on tavaliselt erineva maitsega ja tekitavad meeldivat lõhna nagu puuviljad, mentool jmt. Veipimise üks suurimaid eeliseid suitsetamise ees on see, et sul on võimalik valida paljude erinevate maitsete vahel. Elektroonilist sigaretti kasutades saate vabaneda suitsetamisega kaasnevast ebameeldivast lõhnast. See tähendab, et saad hõlpsalt pausilt tagasi minna professionaalsesse ja juhuslikku keskkonda ilma, et sa valjusti suitsetamist reklaamiksid.

 

Vape sisaldab vähem ohtlike kemikaale

Viimane eelis, mis veipimisel on suitsetamise ees, on see, et see sisaldab vähem kahjulikke kemikaale kui sigaretid. Suitsudes kasutatav tubakas läbib keeruka protsessi alates istutamisest kuni ostmise hetkeni. Lisaks sigaretisuitsus leiduvatele kantserogeensetele ühenditele on sigarettide üheks miinuseks see, et neis sisalduvat tubakat piserdatakse tavaliselt igasuguste kemikaalide ja pestitsiididega. See on inimese tervisele äärmiselt kahjulik ja üks paljudest põhjustest, miks sigaretid on nii ohtlikud. Kui sa lähed üle veipimisele, siis säärane probleem kaob, sest vape vedelikud ei sisalda muid kemikaale peale nikotiini ja lisandite. See on palju tervislikum alternatiiv kui igasuguste tundmatute kemikaalide tarbimine, mida tavaliselt sigarettide suitsetamisel teed.

 

Vape on ka väga lihtne kasutada ja kuigi need võivad välja näha erinevalt töötavad on kõik vape’id oma olemuselt sarnased – olgu need vedelikuga täidetavad või ühekordsed. Pouchy.eu veebilehel on lai valik erinevaid vape ja maitseid alates mentoolist kui unikaalsete valikuteni nagu maasika-litši.

 

okt. 21

5 suurepärast nippi, mida külmkapi kasutamisel kindlasti peaksite teadma

5 suurepärast nippi, mida külmkapi kasutamisel kindlasti peaksite teadma

 

Külmkapp on tänapäeval väga laialt tuntud kodumasin, mida igaüks meist tunneb ja omab. Kuid isegi külmkapi kasutuseks ja selle eluea kestvuse pikendamiseks on olemas mitmeid nippe, sellepärast tahamegi teile siin tuua 5 imelist nippi, ilma milleta te edaspidi enam isegi hakkama ei saaks.

 

 

  1. Keskkonnasõbralik puhastus

 

Külmkapi puhastamine on äärmiselt tähtis, kuna toome pidevalt poest kaasa mustust ja baktereid. Mustad pakendid visatakse kiirelt pärast selle sisu tarbimist, kuid tihti jäävad külmkappi maha bakterid.

 

Lihtsaim ja ka kõige keskkonnasõbralikum viis puhastuseks on vee ja söögisooda või vee ja äädika lahus. Enne lahuse kasutamist veenduge, et kõik riiulid ja sahtlid oleksid toidust ja muudest jääkidest puhtad. Puhastage oma külmkappi regulaarselt, tihti võib osutuda lihtsaks tõmmata kiirelt lapiga üle pidevalt kasutuses olevad riiulid ning terve külmkapi puhastus tuleks ette võtta umbes korra kuus.

 

Tehke sama ka sügavkülmikuga, kuid mille puhul on tähtis teha seda korrektselt, järgides kasutusjuhendis toodud juhiseid. Jää eemaldamiseks ei või kunagi kasutada teravaid esemeid, kuna need võivad seadet kahjustada ja selle nõuetekohast toimimist kahjustada.

 

  1. Õige temperatuur

 

Kas te juba teate, mitu kraadi peaks olema teie nii külmkapis kui ka sügavkülmas? Ideaalne temperatuur külmkapis on mitte rohkem kui 4°C , ideaalne vahemik jääb 0°C kuni 4°C vahele, kuid sügavkülmiku temperatuur peaks olema jällegi alla -18°C. Kontrollige oma külmkapi temperatuuri perioodiliselt, kuna vale temperatuur võib viia toidu roiskumiseni. Õige temperatuuri kasutamisel on teie toiduainetel maksimaalne kestvus.

 

  1. Iga toiduaine jaoks on olemas oma koht

 

Külmkapi igas piirkonnas on erinevad temperatuurid, sellepärast on väga oluline teada, kuhu erinevad toidud asetada. Ülemistele riiulitele on sobiv paigutada mune, piimatooteid, viilutatud sinki, maiustusi, valmistoite ja avatud maitseaineid, kus temperatuur on umbes 4°C. Madalatele riiulitele pange liha ja kala, selles piirkonnas on temperatuur tegelikult madalam, tavaliselt 0°C lähedal. Kõik puu- ja köögiviljad pannakse sahtlitesse, mille temperatuur on 2°C kandis.  Ukseriiulites on ideaalne hoida juustusid ja jooke. Väga tähtis on meeles pidada, et kõik toiduained peavad olema õhukindlates anumates või toidukilega kaetud, et vältida roiskumist ja lõhnade levikut erinevate toitude vahel. Samamoodi on vajalik meeles pidada, et külmkappi ei tohiks täita viimse ääreni, kuna ideaalse temperatuuri saavutamiseks ja hoidmiseks peab saama õhk liikuda iga toiduaine vahel.

 

  1. Lihtsaimad viisid külmkapi eluea pikendamiseks

 

Kõige lihtsam ja targem viis külmkapi eluiga pikendada, on panna külmikusse ainult külm toit. Kui valmistate söögi, mida tahaksite ka veel järgmistel päevadel süüa, on tähtis see enne külmkappi asetamist toatemperatuurini maha jahtuda. Siis kui toit on täielikult jahtunud, on see sobiv külmkappi asetamiseks. Samamoodi tuleks ka meeles pidada, et külmkapiuks tuleks sulgeda nii pea kui võimalik, ukse pikalt lahti hoidmine muudaks pidevalt külmkapi sisemist temperatuuri, mis paneks külmkapi mootori pidevalt üleliigselt tööle.

 

  1. Millised toiduained peaksid olema hoiustatud külmkapis ja millised mitte

 

Kas te üldse teate, millised toiduained peaksid olema hoiustatud kindlasti külmkapis ja millised mitte? Võiksite alustada kõige üleliigse eemaldamisega, mille läbi tekib teil rohkem ruumi ja lisaks aitab see külmkapil paremini töötada, mis omakorda aitab ka kulud madalamal hoida. Toidud, mida tuleks külmkapis hoida, on: munad, piim, moosid, lahtised kastmed, valmisküpsetatud toit ning toores liha ja kala. Köögiviljad ja peaaegu kõik puuviljad, võivad jääda külmkapist välja kui need ei ole täielikult küpsed. Kartulid, sibulad, küüslauk ja õli peaksid kindlasti külmkapist välja jääma kuna need vajavad kuiva ja pimedat kohta ehk siis täiesti vastupidist keskkonda võrreldes külmikuga.

 

Isegi sinepit ja ketšupit saab erinevalt paljude arvates külmkapist väljas hoida, kuna need sisaldavad äädikat, mis aitab neid säilitada ideaalselt ka toatemperatuuril. Majoneesi tuleks jällegi kindlasti hoiustada külmkapis, näiteks ukseriiulis koos mooside ja kastmetega. Muud toidud, mida külmkappi ei tuleks panna on sai, leib, kohv ja mesi.

 

Pidades meeles kõiki eeltoodud nippe ja nõuandeid, saate oma külmkapi eluiga pikendada, hoida oma elektrikulud madalad ning kõigele lisaks süüa värsket ja täisväärtuslikku toitu. Tegelikult pole vaja teha midagi keerulist, need kõik on igapäevased väikesed, kuid teadlikult tehtud liigutused, mis aitavad saavutada heaolu igas päevas.

 

juuni 25

Aktiivse vabaaja veetmise viisid: tervislik ja mõnus  

Kas oled üks neist, kelle jaoks on tähtis veeta võimalikult palju aega looduses? Sellisel juhul pakume soetada jalgratta, mis mitte ainult ei paranda Sinu füüsilist seisundit, vaid annab ka liikumisvabaduse, aitab lühikese aja jooksul jõuda ka kõige kaugematesse sihtkohtadesse. Jalgrattaid kasutatakse juba palju aastaid mitte kui transpordivahendit, vaid kui eset, mis on lahutamatu suurepärasest vabaajast. Nende laia valiku leiad:  https://www.bikko.ee/.

Loomulikult saab jalgrattaga teha palju enamat, kui jõuda konkreetsesse sihtkohta. Näitame Sulle ära mitu aktiivse vabaaja veetmise viisi, mida saab nautida jalgrattaga.

Kui tahad kogeda rohkem hasarti, siis pakume jalgrattaid, mis on kohandatud teatud kindlateks võistlusteks. Rattavõistluste valik on aga väga lai. Alates sellistest, mil tuleb sõita metsas kuni sellisteni, mis nõuavad suure kiiruse saavutamist maanteel. Kuna võistlused soodustavad tavaliselt aina paremate tulemuste saavutamist, hakkavad inimesed tihti aja jooksul investeerima heasse varustusse. Kuid see on seda väärt, kuna lõppkokkuvõttes tasub see ennast ära mitte ainult tänu headele emotsioonidele vaid ka võitudele.

Hea valik on ka tavaline metsasõit.  Jällegi, loodus, päike, isegi kui ka vihm, kuid metsas aja veetmine on alati väga meeldiv elamus. Kui sõidad metsas, on vajalik jalgratas, mis on kohandatud sellistele teedele. Pargis sõitmiseks sobib suurepäraselt linnaratas, samuti on heaks valikuks hübriidratas, kuna see on piisavalt universaalne.

Meelelahutuste mitmekesistamiseks soovitame valida iga kord erinevaid marsruute, mis aitavad Sul mõnusalt aega veeta ja õppida tundma enda elukohta. Ilmselge on, et nauding ja sport on väga hästi ühildatavad, need pakuvad rõõmu ja on kaasahaaravad.  Proovi rattanaudinguid ja võibolla satud neist sõltuvusse!

Jalgrattad võivad Sulle tõesti pakkuda palju naudingut. Lihtsalt lase neil seda teha. Esiteks leia hea jalgratas, teiseks leia soovitav spordiala ja kolmandaks naudi seda nii tihti, kui vaid tahad. On ju elus kõige tähtsam kogeda võimalikult palju naudinguid!

 

apr. 05

Iga teine eestlane on osalenud laulu- või tantsupeol

Hiljuti valmis Marju Lauristini eestvedamisel uuring «Minu laulu- ja tantsupidu», milles keskenduti Eesti laulu ja tantsupeo traditsioonile ja selle populaarsusele eestlaste seas. Uuringu tellis Laulu- ja tantsupeo sihtasutus ning selle käigus küsitleti enam kui tuhandet eestlast.

Uuringu tulemused näitasid rõõmustavalt, et traditsioon on tugevalt eestlaste südames. 96% kõigist vastanust pidas laulu- ja tantsupidu oluliseks ning tervet kaks kolmandikku vastanutest väga oluliseks. Pooled neist olid ka ise vähemalt korra laulu- ja tantsupeol esinejana osalenud ning kaks kolmandikku mitmel korral pidu vaatamas käinud.

Mis puudutab järmisi põlvkondi, siis tundsid uuringu läbiviijad mõnevõrra muret selle üle, kas praegune laulu- ja tantsupeo populaarsus kestab ka nende seas. Võtmeroll on siin noortepidude korraldamises – pakkuda ka praegustele lastele-noortele juba varases eas laulu- ja tantsupidudel osaleda. Multilotto.com

apr. 03

Mis on waacking?

Hoolimata kummalisevõitu kõlaga nimest on tegu tantsustiiliga, mida iseloomustavad oma metsiku stiili juures kontrollitud sünkroonsed käeliigutused ning tantsija spetsiifiline karater. Pärit on waacking 60ndate New Yorgi ööklubikultuurist, kus diskomuusikast aretasid selle 70ndate alguses välja Los Angeleses tantsijad Mickey Lord, Tinker ja Blinky. Tol ajal peeti waacking´ut peamiselt latiinode ja afro-ameeriklaste tantsuks, aga tänapäeval on isegi peale 40 aastat tegu väga elujõulise ja laialdaselt harrastatud tantsustiiliga. Levinud on eksiarvamus, nagu oleks waacking locking´u tantsustiili edasiarendus – osad tüüpilised liigutused on nendes kahes stiilis vägagi sarnased. Segi kiputakse ajama ka Vogue tantsustiiliga. Siiski tantsitakse Vogue´t ja locking´ut peamiselt house muusika saatel, waacking´ut aga endiset diskomuusika saatel.

Nime ‘’waacking’’ andis tantsustiilile 1974. aastal The Soul Train tantsija Tyrone Proctor. Waacking on tuntud ka nime all The Garbo ning seda just tantsus esinevate 40ndate kaanestaaride pooside tõttu.

apr. 01

Mis tants on Lindy Hop?

Lindy Hop´i nime all tunneme swingtantsu, mille alged on 30ndate aastate New Yorgi Harlemi linnaosast. Sel kogus see kiiresti populaarsust ning levis üle kogu Ameerika, peatselt ka üle kogu maailma. Oma nime sai see aga esimesest ilma peatusteta lennust New Yorgist Pariisi, millega sai hakkama Charles Lindberg, kelle hüüdnimi oli Lucky Lindy.

Lindy Hop´is segunevad mitmed 30ndate aastate populaarsed tantsud – stepp, jazz ja charleston. Palju esineb ka tõsteid ja muid akrobaatilisi elemente, kuigi seda saab eduliselt tantsida ka aeglases tempos.

Kõige ehedamat lindi hop´i tantsitakse swingmuusika saatel, mida esitab klarnetist, saksofonist, trompetist, tromboonist, klaverist, kontrabassist ja trummidest koosnev bigbänd. Tantsus esineb nii kinniseid kui ka lahtiseid tantsuvõtteid, kuid iseloomulik on see, et partnerid on pidevas füüsilises kontaktis. Esmatähtis on siin juhtimise ja järgimise tehnika, aga tants ise on väga improvisatsiooniline – on olemas põhifiguurid, aga nende esitamise järjekord pole kokku lepitud. Nii moodustub sellest nauditav liikumine nii lindi hop´i tantsijatele endile kui ka pealtvaatajatele.

märts 30

Kuhu minek? Trenni. Mis trenni? Postitantsutrenni

Justnimelt. Kui veel mõni aasta tagasi oli postitantsu näol tegu alaga, mida harrastati nurgatagustes teatud eesmärkidega kohtades ainult teatud eesmärkidel, siis tänaseks päevaks on postitantsust saanud populaarne treeningustiil, mida naised saavad harrastada üha enamates treeningklubides.

Postitants on sensuaalne ja saladuslik ala, mis oleks nagu süntees naise unikaalsusest, atraktiivsusest ja paindlikkusest, mis on kooskõlas tema individuaalsusega. Tavaline postitants sisaldab rohkelt füüsilist koormust ja trikke, eksootiline postitants enamuses sensuaalset liikumist. Samas pole tegu millegi liiga kaelamurdvaga, millega vaid vähesed hakkama saaksid – nagu näitab praktika, ei ole postitansu puhul lisakilod, kehakuju või isegi vanus mingiks takistuseks. Igaüks saab siin lihtsalt valida endale sobiva tempo ja viisi.

Ühte aga kinnitavad kõik postitantsu treenivad naised nagu ühest suust – postitantsutreeningust saadud enesekindlus ja graatsia annavad soovi ja julgust ka oma partnerile uusi liigutusi demonstreerida ja teinekord ka näiteks body to body massaaźiga läheneda, mistõttu on uute treeningutega läinud kordades vürtsikamaks ka intiimelu.

Vanemad postitused «